Regressietesten schrijven ter verbetering van het softwareontwikkelproces

Vanaf januari of april in 2023

 

Tijdens de Coronacrisis is de vraag naar eHealth oplossingen enorm gestegen. Onze Beeldzorg applicatie werd meer en meer ingezet om zorg-op-afstand te verlenen aan cliënten in zowel de ouderenzorg als de geestelijke gezondheidszorg. Om hierop in te spelen, zijn we van start gegaan met het verbeteren en herontwikkelen van onze applicatie. We focussen in de ontwikkeling op de functionaliteiten die het meeste waarde toevoegen aan de zorg, onze focus ligt op beeldbellen, chatten en een agenda. De applicatie wordt voorbereid op de toekomst, zodat we makkelijk kunnen uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Om de ontwikkeling soepeler en, zo goed als, foutloos te laten verlopen, willen wij deze voorzien van automatische regressietesten. Wat is precies jouw taak hierin? Lees gauw verder.

 

Dit ga jij doen

Omdat wij volop in ontwikkeling zitten van onze vernieuwde app, wordt er dagelijks nieuwe code toegevoegd om de functionaliteiten te verbeteren. Momenteel wordt deze code handmatig getest, dit is tijdrovend en kan foutgevoelig zijn. Een automatische regressietest zal de uitkomst bieden voor een versneld softwareontwikkelproces en zal bijdragen aan snellere oplevering van ons eindproduct.

Zodra er nieuwe functionaliteit is ontwikkeld, verbeterd of als er veel UI aanpassingen zijn gedaan, is het gewenst om de software regressietest uit te voeren. Dit is van belang om er zeker van te zijn dat de veranderingen niet de huidige functionaliteit van de software aantasten. Daarnaast dient er vervolgens een heldere structuur gehanteerd te worden, zodat ook de nieuwe functionaliteit in een regressietest geautomatiseerd kan worden.

Er zijn meerdere typen regressietesten, jij doet onderzoek en samen met het team ga jij bepalen welke de meeste waarde hebben. Het is aan jou om vooraf de entry en exit criteria op te stellen. Deze criteria zijn van belang om het proces van het testen soepel te laten verlopen. Hierna begint het echte werk, het implementeren van de test.

Wat lever je op?

 • Technische en functionele beschrijving van hoe het geheel werkt en op elkaar aan gaat sluiten.
 • Een werkende regressie test setup met onze nieuwe Beeldzorg-applicatie; werkt voor onze huidige functionaliteiten en is makkelijk uitbreidbaar voor toekomstige functionaliteiten.
 • Het liefst in Robot Framework opgezet of software die hier op lijkt.

 

Dit ben en kan jij

Jij bent een ICT’er die graag meedenkt aan het optimaliseren van het softwareontwikkelproces. Je bent bekend met de term regressietesten en hebt ervaring met hoe je dit van begin tot eind op kan zetten. Je werkt graag in een team met andere front-end- en back-end developers.

Dit kan jij

 • Je hebt kennis van Automated Test platforms zoals: Robot Framework, Selenium, Appium of een andere.
 • Je kan duidelijke test-criteria opstellen en neemt deze als uitgangspunt voor het beoordelen van de testuitslagen.

 

What’s in it for you

Natuurlijk sowieso de standaard zaken, zoals je die bij elk bedrijf kunt verwachten. Bij Mobiléa bieden we jou een schepje meer. Wat dacht je van:

 • Natuurlijk; een fijne afstudeervergoeding
 • Veel kennis in huis op het gebied van front-end en back-end, er staat iemand voor je klaar als je vragen hebt
 • We werken in een klein team, er is ruimte voor persoonlijk aandacht
 • Ruimte om jouw eigen ideeën in te brengen

Wacht, er is meer:

 • Hybride werken, we werken zelf veel vanuit huis, 2 dagen in de week komen we te samen op ons kantoor in Sneek.
 • En heb je ons nou helemaal verkocht met jouw skills, dan krijg je de kans om je aan te sluiten als developer binnen ons team

 

Word je enthousiast, wil je veel leren en is het uitdenken en schrijven van geautomatiseerde testen echt jouw passie? Stuur ons gauw je CV toe, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek! Tot gauw!

Stuur je CV en motivatie naar: rogier@mobilea.nl